Om våra fårskinn från Skandilock

Vi säljer endast fårskinn från leverantörer som har goda standards för djurhållning och där beredningsprocessen är miljövänlig och modern.

Fårskinn är vackert att se på och reglerar temperaturen på ett naturligt sätt vilket ökar välbefinnandet. Det värmer i kyligt väder och svalkar när det är varmt.

Fårskinnet är också tryckutjämnande vilket gör att det förbygger och hjälper mot olika tryckskador. Ullens förmåga att absorbera fukt minskar också friktion vilket också ger en skönare känsla längre.

Fårskinnet är också mycket slitstarkt vilket gör att det passar till många användningsområden.

 

Skötselråd

Vid lättare nedsmutsning så dammsug eller torka av med en svamp med ljummet vatten.

Vid grövre nedsmutsning så använd ett milt flytande tvättmedel (ullschampo) som är fritt från blekmedel, enzymer, alkalier, fosfater och peroxider. Kraftigt nedsmutsade skinn bör blötläggas i kallt vatten före tvätt. 

Tvätta i maskin och välj program sköntvätt (ylle) i 30 grader. Använd alltid rikligt med vatten. Du kan gärna centrifugera men undvik torktumling helt. Använd aldrig blekmedel. Fårskinnet hängs upp eller torkas plant i rumstemperatur.

Dra och gnugga skinnet medans det fortfarande är fuktigt för att återfå smidigheten. Skinnet får inte strykas. Skinnet kan även kemtvättas. Undvik att utsätta skinnet för stark värme och direkt solsken.

Tillbaka till fårskinn, klicka här.